StoryLab brukerstøtte

A black book with a white star on a blue background

Ofte stilte spørsmål

StoryLab er et verktøy for multimodale tekster, hvor du kan skape og publisere interaktive historier.

LearnLab har utviklet StoryLab for å styrke elevenes muligheter for å kombinere skrift med andre uttrykksformer. StoryLab gir tilgang til millioner av åpne ressurser i form av bilder, symboler og videoer. Elevene arbeider med tekst, figurer, lyd, bilde og video og skaper egne digitale bøker.

Du velger et format på den digitale boken du vil lage, og får mulighet til å fylle den med bilder, tekst, video, symboler og lyd akkurat slik du ønsker. Du kan flytte rundt på det du vil ha på hver side. Sidetallet er ubegrenset.

I StoryLab finner du et ressursbibliotek med millioner av bilder, videoer og symboler hvor bruksrettigheter avklart. Biblioteket er søkbart og sortert ut fra begreper i LK20. Du kan også laste opp egne lyder, videoer, symboler og bilder.

I StoryLab kan man jobbe individuelt eller flere kan samarbeide.

Du legger inn bilde på en side ved å bruke menyen til venstre og trykke på bilde. Du kan søke I bildene i StoryLab og velge ut fra kategoriene, eller laste opp et eget bilde.

Velger du å laste opp et eget bilde kan du velge fra filer på enheten din, eller du kan kopiere et bilde fra nett og lime inn i opplastningsvinduet. Du limer inn bildet ved å trykke ctrl+v -tastene samtidig.

Du kan velge en eller flere medforfattere i StoryLab. Da kan dere jobbe sammen og redigere i samme bok.

Du velger hvem som skal være medforfatter(e) i oversikten over dine StoryLabs. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre på Laben du vil samarbeide om og velg medforfatter. Du kan velge mellom både kollegaer og elever.

Ved å dele en kopi får de du deler med en egen versjon av StoryLaben som de kan endre og jobbe med.

Dersom du vil dele en kopi av en StoryLab med kollegaer eller elevene dine, gjør du dette i oversikten over dine StoryLabs. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre på StoryLaben du vil dele og velg del en kopi. Da får du opp et felt hvor du kan velge hvilke brukere du vil dele med. Du får kun opp kollegaer og dine elever på din arbeidsplass.

StoryLab er kun tilgjengelig for brukere med en lisensavtale. Dersom din arbeidsplass har lisens og du fortsatt får denne meldingen må du kontakte support. Oppgi brukernavn og påloggingsmetode.