IdeaLab brukerstøtte

Idealab logo

Ofte stilte spørsmål

IdeaLab er verktøyet for å skape, redigere og publisere tankekart og tidslinjer.

I IdeaLab kan eleven utforske ideer og visualisere sin forståelse av konsepter og begreper. Elevens kreativitet, kompetanse og kommunikasjon blir utfordret når man på gruppenivå eller individuelt jobber med å sette sammen ord, begreper og bilder i ulike systemer og hierarkier.

Visualiseringene i IdeaLab er dynamiske og kan enkelt endres fra tankekart til familietre eller fra begrepssirkel til tidslinje. Arbeidet deles på tvers av applikasjoner i LearnLab-universet, eller eksporteres til ekstern deling og lagring.

I IdeaLab lager du tankekart over ulike temaer. Du legger til elementer(noder) som du bygger på med nye elementer og arrangerer på ulike nivåer.

Du kan legge til tekst, bilde, video, symboler og lyd i nodene. I IdeaLab finner du et ressursbibliotek med millioner av bilder, videoer og symboler hvor opphavsrettigheter er avklart. Ressursblioteket er søkbart og sortert ut fra begreper i LK20. Du kan også laste opp egne lyder, videoer, symboler og bilder.

I IdeaLab kan man jobbe individuelt eller flere kan samarbeide.

Du legger inn bilder ved å bruke menyen til venstre og trykke på bilde. Du kan søke opp et i biblioteket, velge ut fra kategoriene eller laste opp et eget bilde.

Velger du å laste opp et eget bilde kan du enten velge fra filer på enheten din, eller du kan kopiere et bilde fra nett og lime inn i opplastningsvinduet. Du limer inn bildet ved å trykke ctrl+v -tastene samtidig.

Du kan velge en eller flere medforfattere for en IdeaLab, da kan dere jobbe og redigere samme lab.

Du velger hvem som skal være medforfatter(e) i oversikten i Mine IdeaLabs. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre på IdeaLaben og velg medforfatter. Da kan du velge kollegaer og/eller elever.

Ved å dele en kopi får de du deler med en egen versjon av IdeaLaben som de kan endre og jobbe med.

Dersom du vil dele en kopi av en IdeaLab med kollegaer eller elevene dine gjør du dette i oversikten over dine IdeaLabs. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre på IdeaLaben du vil dele og velg «del en kopi». Da får du opp et felt hvor du kan velge hvilke brukere du vil dele med, du får kun opp kollegaer og dine elever på din arbeidsplass.

IdeaLab er kun tilgjengelig for brukere med en lisensavtale. Dersom din arbeidsplass har lisens og du fortsatt får denne meldingen må du kontakte support. Oppgi brukernavn og påloggingsmetode.