Medialab brukerstøtte

A black play button on a yellow background

Ofte stilte spørsmål

Medialab er et verktøy for å skape dine egne filmer, podcaster eller animasjoner. Medialab gjør det enklere for elevene å utrykke sine kreative evner og kompetanse ved å skape medieproduksjoner.

I Medialab kan elevene kombinere videoer, lydopptak, bilder, symboler, tekst og animasjoner. Elevene kan laste opp videoer, lydopptak og bilder fra egen enhet, eller spille inn der og da i verktøyet. I tillegg kan elevene bruke det rike ressursbiblioteket med millioner av bilder, videoer og symboler hvor opphavsrettigheter er avklart. Ressursbiblioteket er søkbart og sortert ut fra begreper i LK20.

Her kan elevene endre design, klippe, justere, legge til overganger, effekter og animasjoner for å formidle kunnskap og kompetanse på en rekke ulike måter.

Du legger inn bilder/videoer ved å bruke menyen til venstre og trykke på bildet/videoen. Du kan søke opp i biblioteket, velge ut fra kategoriene eller laste opp et eget bilde.

Velger du å laste opp et eget bilde, kan du enten velge fra filer på enheten din, eller du kan kopiere et bilde fra nett og lime inn i opplastningsvinduet. Du limer inn bildet ved å trykke ctrl+v -tastene samtidig.

For å lage en ny Medialab, trykker man på + tegnet, deretter «Create new».

Ved å dele en kopi, får de du deler med en egen versjon av Medialaben som de kan endre og jobbe videre med.

Dersom du vil dele en kopi av en dine Medialaber med kollegaer eller elevene dine, gjør du dette i oversikten over dine Medialabs. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre på Medialab-prosjektet du vil dele og velg «del en kopi». Da får du opp et felt hvor du kan velge hvilke brukere du vil dele med. Du får kun opp kollegaer og elever på din arbeidsplass.

Medialab er kun tilgjengelig for brukere med en lisensavtale. Dersom din arbeidsplass har lisens og du fortsatt får denne meldingen må du kontakte support. Oppgi brukernavn og påloggingsmetode.