Gøy på nett 1. - 4. trinn

Velkommen

En god måte å introdusere barnet for livet på nett i skole og hjem.

  • Anerkjenner barnets interesser for digitale medier.
  • Gir konkret læring og oversikt over enkle regler i nettvett.
  • Trener på ulike situasjoner og oppøver gode holdninger.
  • Reflekterer over situasjoner og egne holdninger i møte med fremtidige digitale utfordringer. 

Gøy på nett har eleven og elevens skjermbruk i fokus. Læreren tilpasser læremiddelet til den enkelte elev, kognitive nivå, erfaringer med skjerm, medelevers skjermbruk og foreldrenes digitale praksis på hjemmebane.  Gøy på nett har særlig tilrettelegging for barn med nevroutviklingsforstyrrelser.

Hvordan fungerer det?

Klar for å komme i gang?

I listen nedenfor kan du navigere direkte til de ulik eundervisningsressursene. Merk at det krever en gratis LearnLab-lisens for å bruke dette opplegget. Du kan se videoen ovenfor hvis du lurer på hvordan du lager deg en konto og kommer i gang! Ressursen er delt inn i to vanskelighetsgrader. Vanskelighetsgrad 1 er for elever som ikke mestrer språk godt, og har lite lesing og skriving. Vanskelighetsgrad 2 er for elever som kan lese og skrive litt selv. 

Her finner du direktelenke til enkeltressursene for elever som ikke kan lese noe særlig, og som ikke kan skrive svar selv. Elevene velger blant bilder og illustrasjoner for å delta i læringsøkten. 

Her finner du direktelenke til enkeltressursene for elever som kan lese selv og skrive litt enkle svar og bidrag på oppgaver.

Gøy på nett er utviklet av Stiftelsen Barnevakten i samarbeid med RFM Helse Vest , Statped og Learnlab. Prosjektet er finansiert med midler fra Utdanningsdirektoratet. Animasjonsfilmene er produsert av Animasjonslandslaget.

RGB_LL_logosamling-navntrekk-gammel-tagline